Upravljanje klijentima

Upravljanje klijentima se odnosi na čuvanje, organizovanje i praćenje informacija o klijentima, kako bi se izgradio i održao uspješan poslovni odnos. Mnoge kompanije koriste posebne softvere za kontakt ili upravljanje klijentima, što je posebno korisno kod velikog broja kontakata i više osoba koje moraju pristupiti tim podacima. Alternativno, neke kompanije koriste CRM sistem koji, osim upravljanja klijentima, nudi i druge funkcije za upravljanje poslovnim odnosima. To uključuje, na primjer, dubinsku analizu i izvještavanje o učinkovitosti marketinške i prodajne strategije, kao i prodajne kanale koji dovode do kontinuiranog toka narudžbi. Posebno naglašavamo da u svim područjima, posebno u upravljanju klijentima, poštujemo Opšti zakon o zaštiti podataka (GDPR). Brinemo se o problemima naših klijenata i koristimo naše stručno znanje kako bismo pronašli zadovoljavajuće rješenje. S našim dugogodišnjim iskustvom u upravljanju klijentima, uvijek želimo pružiti visok nivo zadovoljstva našim klijentima.

Upravljanje odnosima s klijentima

Upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) je kombinacija strategije i tehnologije za izgradnju i unapređenje poslovnih odnosa sa kupcima. Ciljevi CRM sistema su trostruki – da stekne i neguje potencijalne klijente, poveća konverziju prodaje i poboljša zadovoljstvo i zadržavanje kupaca.

Razumijevanje osnova CRM-a

CRM softver omogućava kompanijama da kreiraju prave marketinške kampanje, poboljšaju operativnu efikasnost i podstiču prodaju. CRM je suštinski alat koji može pomoći organizacijama da održe efikasnu komunikaciju sa klijentima, povećaju zadržavanje i na kraju povećaju prihod.

Ključni su sjajni odnosi

Nije lako i pozitivni odnosi se ne grade odmah! Dvosmjerni angažman, predanost kvaliteti i istinska briga za zadovoljstvo mogu vam pomoći u stvaranju dugotrajnih veza.

Zadržite klijente dugoročno

Baš kao što u naše odnose ulažemo vrijeme i energiju, organizacije trebaju učiniti još više kako bi njegovale trajnu vezu s kupcima. Slušajte svoje kupce s empatijom i odmah djelujte kako biste riješili njihove probleme.

z

Pozitivna usmena predaja

Pozitivan publicitet usmene predaje, lojalnost kupaca i dugoročno zadržavanje druge su nevjerojatne prednosti održavanja poslovne strategije koja njeguje kupca.